Klacht van Standard tegen Renard en Jankovic

Financiële fraude of niet?

Wat doping voor het wielrennen is, is financieel gesjoemel bij het voetbal. Er gaat nauwelijks een maand voorbij of er komen berichten uit de voetbalwereld van iemand die buiten lijntjes kleurt.

Bruno Venanzi, voorzitter van voetbalclub Standard heeft een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend tegen onder andere gewezen coach en gewezen sportief directeur, Olivier Renard en Aleksander Jankovic.

Venzanzi is ervan overtuigd dat het duo samen met nog vier anderen – waaronder ook ex-makelaar Dejan Veljkovic – zich schuldig hebben gemaakt aan financiële fraude. Tijdens een ondervraging van het parket begin dit jaar, kwam Venanzi erachter dat er behoorlijk wat gefraudeerd was. Er zouden in totaal voor 3 miljoen euro aan valse contracten zijn opgemaakt, waarvan er voor 2 miljoen euro zijn uitbetaald. De carrousel stopte bij het begin van Operatie Zero (het gerechtelijk initiatief dat schoon schip wil maken met het gesjoemel in onze voetbalcompetitie).

Met geld van contracten voor scoutingopdrachten die nooit plaatsvonden, werden spelers en trainers in het zwart betaald of deelde men verdoken commissies uit aan allerlei betrokkenen. Uit de zwarte boekhouding van makelaar Veljkovic blijkt dat hij niet alleen zichzelf maar ook Renard en Jankovic beloonde voor het zoeken naar nieuw talent. Nu eens 200.000 euro, soms 20.000 en en 250.000 euro.

Renard een Jankovic zijn ondertussen naar het buitenland vertrokken en boeren daar gewoon verder in de sportwereld. Renard in Amerika en Jankovic in China.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More