King Connah haalt kennis uit kinderencyclopedie

Meedoen aan een quizprogramma zoals ‘De Slimste Mens’ is niet zonder risico’s. Het zou wel eens kunnen aantonen dat de kandidaat niet bijster veel weet over welbepaalde onderwerpen.

Ik mocht het zelf meemaken tijdens de eerste opnames van Blokken. De tegenkandidaat wist alles. Achteraf bleek dat er allicht bedrog in het spel was. Ik kon gelukkig revanche nemen tijdens De Canvascrack.

Het is ook Conner Rousseau overkomen. Tijdens de fotoronde over kunst wist de voorzitter amper iets. Hij riep het zelf uit: “Ik ken er geen kl**en van!” In een latere aflevering viel de voorzitter dan weer door de mand hij het herkennen van dieren. In beide rondes haalde de voorzitter amper 3 op 10. Dat is niet veel.

Nu weten we hoe dat komt: de voorzitter haalt zijn (beperkte) kennis uit een kinderencyclopedie. Niet uit een gewone encyclopedie of een jeugdencyclopedie, maar een kinderencyclopedie. Bovendien raakte de voorzitter maar tot pagina 25. En hij vond de lectuur ook nog eens ‘zo saai’. Dat is vreemd aangezien er in een dergelijke kinderencyclopedie vooral prentjes staan. 

We zouden het verzonnen kunnen hebben, ware het niet dat de voorzitter het zelf verteld heeft in een interview met DPG. Zoals steeds zijn de strafste verhalen niet verzonnen, maar gewoon echt gebeurd.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More