Kijkers struikelen over dwaze én vulgaire moppen in Dagelijkse Kost

Het gebeurt niet zo vaak dat we op de redactie telefoon krijgen van onze lezers over het kookprogramma van sieur Meus op VRT. Dat was gisteren wel het geval. Twee keer rinkelde de telefoon. Enkele kijkers van Dagelijkse Kost op Eén struikelden over de flauwe en vulgaire moppen in het programma.

Nu zijn we op de redactie uiteraard uiterst tolerant en vinden we hier dat je over alles moppen mag maken. De vraag is uiteraard of een borsten-billen-piemel-kak-mop in Dagelijkse Kost hoort. Dat is een kwestie van goede smaak, net zoals de gerechten van Meus. 

Meus ging deze keer lamsstoofpot met rijst maken, maar vooraleer hij in de potten begon te roeren, waren er dus eerst enkele moppen. Iemand van het productiehuis had immers bedacht dat je dergelijke moppen moet laten vertellen door passanten om het tienjarige bestaan van het programma te vieren. Die moppen werden verteld door Leuvenaars die in de buurt waren. Zo was er een man die eerst zijn dochter en uiteindelijk zijn hele familie in verlegenheid bracht door een dwaze mop te vertellen over piemels en zakken.

Nu weten we hier op de redactie ook wel dat je in een lamsstoofpot alle stukken vlees van het lam mag kieperen en dus ook de piemel en de teelballen van het lam (als het mannelijk is uiteraard). Misschien was het net daarom dat de programmamakers die ene dwaze mop kozen.

Jaren geleden was er met HT&D (Hygiëne Thuis & Daarbuiten) een écht moppenprogramma op televisie met in de eerste twee seizoenen als gastheer Guido Depraetere (46-06). Later werd Walter Capiau (37-18) de vaste gastheer. Het programma werd voor het eerst uitgezonden in 1994 op VTM en liep tot 1998.

Er werden soms ook de handpoppen gebruikt van de Gentse poppenspeler Jean-Pierre Maeren. De bekendste figuren waren ‘Nicootje’, ‘Zuster Vaseline’ en ‘Koning Albert’. Het paleis was niet echt blij met die laatste pop en probeerde zelfs om die pop uit het programma te krijgen. 


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More