Kijkcijfers van achtste seizoen ‘The Walking Dead’ duiken enorm naar beneden (video)

Vier jaar geleden was de zombieserie The Walking Dead het best bekeken televisieprogramma ter wereld bij 18 tot 49-jarigen. In de VS alleen al keken er elke week twintig miljoen mensen naar de avonturen van Rick Grimes & Co.

What goes up, must come down. Zo ook de populariteit en kijkcijfers van deze levende doden blijkbaar.  De nieuwe aflevering van het achtste seizoen, die deze week werd uitgezonden in de VS, kon met 8,52 miljoen kijkers opnieuw 400.000 kijkers minder lokken dan de vorige episode. 

Het zevende  seizoen was goed voor een 11,35 miljoen kijkers per aflevering, terwijl het huidige seizoen na drie afleveringen aan een gemiddelde van maar 9,62 miljoen kijkers zit. Fans en critici geven de schuld aan het ontbreken van creatieve en spannende verhaallijnen. Volgens hen is het achtste seizoen tot nu toe een langgerekt vuurgevecht tussen de bendes van Grimes en Neegan, met af en toe een paar Walkers in de mix. 

Ondanks het naar beneden duiken van de kijkcijfers is AMC-zenderbaas Josh Sapan  er rotsvast van overtuigd dat het liedje van deze franchise nog helemaal niet is uitgespeeld. Best dan toch een ander toontje beginnen te spelen, meneer Sapan.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More