Kiest Rusland nu openlijk voor Turkije?

Rusland installeert militaire basis met raketsystemen in Noord-Syrië.

Het was een kwestie van wachten tot er openlijk een kant zou worden gekozen in het Turks-Syrisch conflict. Na de terugtrekking van de Amerikanen uit Noord-Syrië, was het gebied een tijdje niemandsland dat door Turkije ‘gezuiverd’ kon worden. Doel van Turkije was om de Koerden uit het gebied te verjagen en de grond te effenen voor ‘vluchtelingensteden’.

Amerika gaf aanvankelijk groen licht door er niet meer aanwezig te zijn, Rusland steunt nu het regime van Erdogan door er een nieuwe militaire basis te installeren. Inmiddels zijn er al drie helikopters en enkele voertuigen gestationeerd. De basis wordt beschermd door een raketsysteem. Men kan dus nu permanent in het gezuiverde Noord-Syrië opereren.

Rusland patrouilleert samen met Turkije in het nieuwe veroverde gebied. Het mag dan wel een bescheiden basis zijn, experts benoemen het als een historisch moment in de internationale machtsverhoudingen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More