Khattabi geeft subsidie aan Klimaatcoalitie (die druk zet op regering)

Vandaag verscheen een KB in het Staatsblad van Zakia Khattabi (Ecolo-Groen). Een toelage van maximum 3.000 euro voor het begrotingsjaar 2020 wordt toegekend aan de vzw Klimaatcoalitie, die zijn zetel heeft op Tweekerkenstraat 47 – 1000 Brussel, (ondernemingsnummer 0899.199.106) vertegenwoordigd door de coördinatrice. De periode gedekt door de toelage neemt volgens het KB (retroactief) een aanvang op 1 oktober 2020 en eindigt op 31 maart 2021.

De vzw Klimaatcoalitie werd in 2008 opgericht door onder andere 11.11.11, Greenpeace Belgium en WWF Belgium. Klimaatcoalitie is een nationale vzw die volgens eigen schrijven vandaag meer dan 70 organisaties (milieu, noord-zuid, vakbonden, jeugdraden, burgerbewegingen en andere) verenigt in een Belgische coalitie rond het thema van climate justice.

De leden van de vzw oefenen druk uit op beleidsmakers om krachtige maatregelen te treffen en willen een breed publiek via diverse soorten acties mobiliseren voor een klimaatvriendelijke en eerlijke samenleving. De Klimaatcoalitie liet al meermaals van zich horen via campagnes als “Sing for the climate”, “Bankroute” en “Claim the Climate”.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More