Khattabi en FIDO kiezen ‘Diaspora Vote’ als ambassadeur

Voor het vijfde jaar op rij heeft het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (FIDO) met ondersteuning van de minister voor Duurzame Ontwikkeling Zakia Khattabi een aantal ambassadeurs gekozen om het grote publiek ‘warm te maken’ voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Een van die ambassadeurs is Diaspora Vote (#DiasporaVote!). De beweging zet zich in om jongeren uit minderheidsgroepen en de Afrikaaanse diasporabeweging een stem te geven. Dat doet ze met het project ‘Do it with your MEP’ waarbij jongeren in dialoog gaan met Europarlementariërs om hun belangen en de SDG’s te verdedigen.

Sinds de oprichting in 2018 neemt #DiasporaVote! maatregelen en onderneemt ze acties om een inclusieve en positieve omgeving te creëren om het potentieel en de bijdragen van de diaspora in de verf te zetten. #DiasporaVote wil haar ambities waarmaken door een van de geraadpleegde gesprekspartners te zijn wanneer het gaat over beleid en uitwisselingen op hoog niveau over de jeugd in zijn geheel, in het bijzonder de jongeren uit de Afrikaanse diaspora bij de Europese Unie, België en de Afrikaanse Unie en hun verschillende instellingen, alsook de talrijke agentschappen van de Verenigde Naties.

Het ‘Do it with your MEP’-programma wordt ontwikkeld met de financiële steun van minister Zakia Khattabi en het Belgisch Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling. Het programma zal een inclusief samenwerkingskader ontwikkelen waarin jongeren meer betrokken worden bij het werk van Europarlementariërs door de ontwikkeling van een gezamenlijke actie om hun leven te verbeteren en de SDG’s uit te voeren.

De methodologie gebaseerd op betrokkenheid wil jongeren van de diaspora benaderen en meer inzicht doen verwerven in het EU-beleid, de SDG’s en het wetgevingsproces. Door jongeren bij het wetgevingsproces te betrekken via wederzijds begrip en overeenstemming over de te nemen maatregelen, zullen de parlementariërs hen de middelen aanreiken om concreet aan hun behoeften te beantwoorden. De jongeren willen actief deelnemen in de plaats van toe te kijken. #DiasporaVote! geeft hen die kans.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More