Kevin de Bruyne wordt niet gemist

Man City oppermachtig in topper tegen Liverpool.

Volgens de gemiddelde Antwerpenaar, was de topaffiche in het internationale voetbal dit weekend K Beerschot VA – Royal Antwerp FC. Voor de rest van Europa echter, was Liverpool – Manchester City dé wedstrijd om naar uit te kijken.


Het ontbreken van Kevin De Bruyne bleek in die wedstrijd geen probleem voor de ploeg uit Manchester. 

De draaischijf van City en de Rode Duivels is nog enkele weken uit met een hamstringblessure die hij opliep in de overwinning tegen Aston Villa. De medische staf hoopt op een terugkeer begin maart.

 

Duidelijk niveauverschil

Man City won met overtuigende 1-4 cijfers op Anfield, en wordt zo de eerste duidelijk afgetekende favoriet voor dit Premier League-seizoen.
Een gemiste penalty van Gündogan, een (terecht) afgekeurd doelpunt van John Stones en een ietwat licht toegekende penalty voor Liverpool, voorkwamen dat het verschil tussen de twee teams nog groter was.

Het is voor het eerst sinds het aantreden van Jürgen Klopp als Liverpool-coach dat het erop lijkt dat zijn team geen vooruitgang meer boekt. Integendeel.
Zelfs met de fantastische voorhoede Mané, Salah en Firmino, maakte Liverpool nooit aanspraak op de overwinning.

Liverpool staat momenteel op een troosteloze 4e plek, op 10 punten van City. En om het allemaal nog wat erger te maken, ademt eeuwige rivaal Everton FC hen in de nek. Veel te weinig voor een ploeg die de laatste twee jaar misschien wel de beste Europese ploeg was na Bayern München.

 

Opmars van de Turkse Duitser

Net als de vorige weken was er bij de Sky Blues één man die er bovenuit stak: Ilkay Gündogan.
De middenvelder, die zich de voorbije seizoenen eerder aan de rand van de selectie bevond, heeft dit jaar een nieuwe versnelling gevonden. Zelfs in zijn succesvolle tijd bij Borussia Dortmund, onder Klopp nota bene, scheerde hij nooit zulke hoge toppen.
Zijn twee doelpunten maakten van hem ook vandaag weer de absolute uitblinker. Hij brengt daarmee zijn totaal op 9 doelpunten sinds half december. Niet slecht voor een middenvelder.

Ook al heeft hij misschien niet de geweldige passing van de Bruyne of de verdedigende robuustheid van Fernandinho, zijn slim positiespel en infiltraties bleken de laatste weken dodelijk efficiënt.
Wij zijn in ieder geval behoorlijk slecht gezind over het feit dat we hem niet in ons fantasy premier league team hebben gezet. Maar dat ter zijde.

 

Wie bedreigt City nog?

De vraag is nu welk team Pep Guardiola nog van zijn derde titel in vier jaar kan houden.
Liverpool staat dus al op 10 punten, Tottenham heeft met Kane zijn talisman terug maar lijkt op het beslissende moment steevast tekort te komen, en Chelsea is al heel het seizoen wisselvallig. De enige ploeg die nog in het spoor kan blijven lijkt Manchester United, maar ook zij zijn bezwaarlijk een consistente ploeg met flitsend voetbal te noemen.

Met 10 overwinningen op rij, 5 punten voorsprong op de tweede (Man United), én een match minder gespeeld lijkt Manchester city halverwege het seizoen, zelfs met De Bruyne aan de kant, een serieuze optie te nemen op de titel.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More