Kevin De Bruyne trapt in zijn dooie eentje Man City naar de zege

Saaie wedstrijd, geniale Kevin.

Manchester City was favoriet tegen Dortmund in de kwartfinale van de Champions League, maar het scheelde maar een haar of Dortmund had de Engelsen ingepakt. Er was een beetje geluk mee gemoeid en een helpende hand van scheidsrechter Hategan. Die gaf eerst een strafschop die er geen was na de comedia dell’ arte van Rodri. Gelukkig werd hij gecorrigeerd door de Var. Maar toen de doelman van City even later wat veel risico nam en de bal in de zestien verspeelde aan Jude Bellingham, floot Hategan de actie gewoon af. Nog voor de bal over de doellijn was verdwenen. Geen goal, en geen discussie mogelijk, want de actie was al afgefloten. Ook geen fout, doelman Ederson raakte eerder zijn eigen voet dan dat Bellingham hem omver had geschopt. Verkocht of gestolen?

Dortmund moest een uur wachten om te kunnen scoren. Maar daarmee was gerechtigheid niet geschied, want City maakte net voor het einde een tweede doelpunt: 2-1 dus. Dankzij De Bruyne. Onze Rode Duivel speelde een indrukwekkende wedstrijd. Niet alleen scoorde hij zelf, elke gevaarlijke actie vertrok vanuit zijn schoen. Elke pass precies, tactische geniaal. Je mag zonder overdrijven stellen dat het niet City was die won, maar De Bruyne.

Het was gisteren voldoende om gewoon De Bruyne de hele tijd te volgen en je kreeg een heerlijk avondje voetbal. KDB heeft het geven van een pass tot kunst verheven. Tot op de centimeter, geserveerd op het dienblad van de schoonheid.

Trainer Pep Guardiola had het zaterdagavond voorspeld, toen hij commentaar gaf bij de fenomenale doorsteekpass die De Bruyne net daarvoor had geleverd: “Dat was redelijk goed, he? Het is niet de eerste keer dat hij het heeft gedaan. Nu moet hij een doelpunt maken. Schrijf maar op, in de volgende match zorgt hij voor de passes en zal hij scoren. In zulke situaties is Kevin buitengewoon.” Pep kreeg gelijk. Hij mag zijn twee handjes kussen dat De Bruyne ‘redelijk goed’ was, want zonder hem had City het niet gered.

En dus mocht De Bruyne – na lang onderhandelen – vandaag zijn contract bij Man City verlengen onder de voorwaarden die hij zelf had gesteld. Ondanks een verlies van bijna 150 miljoen euro door corona krijgt zijn beste speler een forse upgrade van zijn huidige overeenkomst. Met een salaris van meer dan 18 miljoen euro bruto per jaar tekende De Bruyne het duurst contract ooit bij zijn club City.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More