Kevin De Bruyne naar de finale van de Champions League

City-spelers bouwen stevig feestje in de kleedkamer.

In Turkije, Istanbul, staat een beker met de grote oren te wachten op Europa’s beste. Gisteren reserveerde Manchester City alvast een plek in de finale van de Champions League door met 2-0 te winnen van PSG. Vanavond kennen we de tweede finalist. Real Madrid speelt dan tegen tegen Chelsea.

Met de winst van City wordt Kevin de Bruyne (slechts) de 9de Belg die een Champions League-finale speelt. Wordt Eden Hazard vanavond nummer 10? De eerste Belg ooit in de finale van de Champions League was Daniel Van Buyten in 2010. “Big Dan” verloor die finale met Bayern München tegen Inter.

Ondertussen verheerlijken de Engelsen De Bruyne als een buitenaards geschenk. Het brons voor een levensgroot standbeeld is al besteld. “Er is een daad van God voor nodig – in de vorm van hagel in mei – om de man te verstoren die waarschijnlijk, als hij er zin in heeft, een voetbal op de maan zou krijgen”, schrijft ‘The Times’. “Dat lukte De Bruyne dinsdag niet, maar er was zeker iets dat niet van deze wereld was voor Man City-fans toen hun Belgische held na 63 minuten een perfecte pass doorstak naar Phil Foden. Het was een van die ballen wanneer hij preciezer is dan de beste Tiger Woods.”

Na afloop lieten de City-spelers zich helemaal gaan. Op de intussen wereldbekende tonen van “It’s Friday theeeeeen, it’s Saturday, Sunday, what!” werd de kleedkamer op z’n kop gezet. Een beetje banaal, maar mooi om te zien dat geld (heel veel geld) niet het enige is dat telt.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More