Kettingrokende peuter uit 2010 ziet er nu zo uit (foto’s)

Waar rook is… is geen Aldi meer.

Aldi – what’s in a name – Rizal werd in 2010 beroemd en berucht over de hele wereld door een reportage waarin hij als tweejarige peuter veertig sigaretten per dag rookte. Ondertussen is het Indonesische jongetje volledig afgekickt van zijn nicotineverslaving en wordt hij op school zelfs als held aanzien.

Na de reportage hielp de Indonesische overheid hem van het roken af, maar dat ging niet van een leien dakje, want kleine Aldi werd gek als hij niet kon roken. Uiteindelijk lukte dat wel, maar toen begon hij als een bezetene eten naar binnen te spelen. “Als hij geen extra eten kreeg, bonkte hij zijn hoofd tegen de muur”, getuigde zijn moeder.

Toen hij vijf jaar jong was, woog hij 24 kilogram, zes kilo meer dan het aanbevolen gewicht voor zijn leeftijd en grootte. Zijn ouders namen hem mee naar een voedingsdeskundige die hem op een strikt dieet zette.

Ondertussen heeft Aldi zijn gewicht onder controle en steekt hij al zijn energie in school, waar hij tot de slimsten van de klas behoort.

Nu maar hopen dat hij het vapen niet ontdekt.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More