Kenia krijgt Belgische lening voor bouw van voetgangersbruggen

De ministerraad keurde op voorstel van minister van Buitenlandse Handel Sophie Wilmès, minister van Financiën Vincent Van Peteghem en minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir een aantal opmerkelijke maatregelen goed.

De ministerraad heeft vrijdag meer bepaald de volgende beslissingen genomen: een nieuwe gebonden staatslening voor Kenia voor een bedrag van 10 miljoen euro voor de tweede fase van de levering en plaatsing van medische afvalverwerkingsinstallaties door de firma AMB, de verlenging van de geldigheidsduur met drie jaar van een aan Kenia toegekende staatslening die nog niet werd ondertekend, voor een bedrag van 9.971.650 euro voor de bouw van voetgangersbruggen en de verlenging van de geldigheidsduur met drie jaar van de staatslening ten gunste van Sao Tomé en Principe voor de financiering van de installatie van een telecommunicatienetwerk ter verbetering van de veiligheid van het zeevervoer.

Leningen van staat tot staat worden door België toegekend aan ontwikkelingslanden voor de concessionele financiering van de export van Belgische kapitaalgoederen en aanverwante diensten. Ze hebben een dubbel doel: enerzijds bijdragen tot de ontwikkeling van de onderontwikkelde landen en anderzijds de Belgische economie ondersteunen door onze export te bevorderen. Aangezien het ook om giften gaat, zijn staatsleningen ook een instrument van de Belgische ontwikkelingssamenwerking.
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More