Ken je deze lieve jongen?

De federale politie verspreidt foto van voortvluchtige Flor ‘Bongoking’ Bressers.

Hij ziet eruit als de ideale schoonzoon, maar schijn bedriegt. De 34-jarige Limburger Flor Bressers wordt gezocht in verschillende grote drugsonderzoeken.

Flor wordt ook wel ‘de lange’, ‘bongoking’ en ‘de universitair’ genoemd. De man beschikt over een masterdiploma criminologie. Hij heeft nog een bijnaam die tot de verbeelding spreekt: ‘de vingerknipper’. Die bijnaam dankt hij aan een strafexpeditie tegen een Nederlandse drugscrimineel in 2014. Bij de man werd een vinger afgeknipt met een snoeischaar. Bressers werd daarvoor vervolgd maar nooit veroordeeld.

Dat Flor geen kleine jongen is, blijkt uit de dossiers waaraan hij gelinkt wordt. Eén ervan in Dendermonde waarbij een reeks containers met rijst, verzonden vanuit Suriname, in beslag werd genomen. De containers waren besteld door een Belgische ereconsul in Moldavië. De man die de containers verstruurde, werd later vermoord teruggevonden op het strand van Guyana. Hij was geliquideerd met een schot in het voorhoofd.

Een tweede dossier gaat over de drugscontainers die door het Antwerpse bedrijf Kriva Rochem naar België werden gesmokkeld. Zij voerden maar liefst 3.200 kilo cocaïne vanuit Brazilië naar Nederland en België. Eén van de containers kon uiteindelijk gepakt worden in het Nederlandse Best. Flor Bressers, met als schuilnaam ‘Bongoking’, stuurde na de vangst: “Vroeg of laat moest dit gebeuren. Maar we hebben toch een mooie reeks neergezet.”

Meer info vind je op de website van de federale politie.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More