Kartonnen dozen leveren 50.000 euro op

Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) heeft 50.000 euro “ontwikkelingssteun” toegekend aan productiehuis Minds Meet voor de verfilming van de roman Kartonnen dozen.


Het VAF is een instelling van de Vlaamse Gemeenschap en werkt in opdracht van de Vlaamse regering. Onder de algemene koepel van het VAF vallen drie fondsen: het VAF/Filmfonds, het VAF/Mediafonds en het VAF/Gamefonds. Daarnaast voert het VAF ook bepaalde opdrachten uit voor het economisch filmfonds Screen Flanders. Het VAF-team, verantwoordelijk voor de werking van deze diverse fondsen, is gevestigd in het Huis van de Vlaamse Film in Brussel. Daar werd de serie Salamander overigens deels opgenomen (de bank Jonckheere).


Kartonnen dozen, zowat de meest gelezen en geprezen roman van Tom Lanoye, wordt verfilmd door regisseur Bavo Defurne , de maker van Noordzee, Texas. Hij heeft van Lanoye toestemming gekregen om aan de slag te gaan met het biografische boek.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More