Karatetrap in zwangere buik, omdat ze ‘iets racistisch’ riep

Siraj E.M. riskeert twee jaar cel voor een karatetrap in de zwangere buik van zijn buurvrouw.

Het begon allemaal met een banale burenruzie in de Arenawijk in Deurne. De kersverse echtgenote van Siraj, Iza D.H., een bekeerde moslima, duwde een step in de buik van de zwangere buurvrouw Tatiana Leirs. Tatatiana had buurvrouw Siraj aangesproken over die rondslingerende step en werd meteen door de moslima hardhandig gecorrigeerd: er werd aan haren en kleding getrokken, en er werden klappen uitgedeeld.

Iza belde naar echtgenoot Siraj, die zijn eten meteen liet staan en met wat vrienden versterking kwam bieden. In de hall botsten de ‘redders’ op ambulanciers die de zwangere Tatiana aan het verzorgen waren. Eén ambulancier kreeg klappen en de zwangere buurvrouw mocht een karatetrap van Siraj ontvangen.

De openbare aanklager was verrast was door de snelheid van de interventie van de vrienden en zei dat het onmiddellijk uitrukken gelijk was aan bendevorming. “Dat er racistische verwijten zouden zijn geroepen, is niet bewezen en verantwoordt geenszins geweld tegen een zwangere vrouw het geweld tegen hulpdiensten”, aldus de openbare aanklager.

Karateka Siraj, die al bekendstond voor zijn sympathie voor Syriëstrijders, was in goed gezelschap. In de toesnellende auto zaten twee vrienden die al eerder waren veroordeeld in een terreurdossier. Zij  schonden daarmee één van de voorwaarden voor hun vrijlating, want het was hen niet toegestaan contact te hebben met radicale moslims.

De advocaten van de verdachten minimaliseren het hele gebeuren, ontkennen en vragen vrijspraak. Het openbaar ministerie eist tot 2 jaar effectief.

Uitspraak op 8 oktober.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More