Kaouakibi kreeg geen 50.000, maar 100.000 euro

“Het is een complot en de anderen doen dat ook allemaal.”

“Ik heb ontdekt dat documenten die betrekking hebben op besprekingen van de raad van bestuur op onrechtmatige wijze werden aangepast en/of verwijderd… Ik werd ook slachtoffer van externe hacking…” Daarmee reageert El Kaouakibi op de onregelmatigheden die zijn vastgesteld met het subsidiegeld voor haar vzw ‘Let’s Go Urban’. VTM kon gisteren het auditverslag inkijken en daarin vermelden ze verschillende verdachte transacties van subsidiegelden voor de vzw naar andere bedrijven van El Kaouakibi.

Het is pijnlijk dat het enige antwoord dat wit konijn Kaouakibi geeft, is dat het een “volstrekt eenzijdig en afschuwelijk ongenuanceerd verhaal” is, maar met geen enkel bewijs komt dat de beschuldigingen weerlegt. Er zijn blijkbaar zoveel constructies en zo weinig transparantie dat dat onmogelijk is. Het grote talent Kaouakibi met de frisse ideeën bewijst de politiek geen dienst door in de slachtofferrol te kruipen en in de aanval te gaan. Ze dient een strafklacht in wegens valsheid in geschrifte en informaticafraude. 

De 50.000 euro voor haar campagne, die nu al 100.000 euro blijken te zijn, hebben niets met de zaak ‘Let’s Go Urban’ te maken, maar ook hier zien we hetzelfde gemarchandeer met wazige constructies. 30.000 euro zou voor een medewerker zijn geweest die niet aan de campagne werkte, en dus niet als dusdanig moest worden aangegeven, maar toevallig wel alleen tijdens de campagne zijn diensten aanbood. En wat deed die ‘medewerker’ dan? Dat weten blijkbaar alleen de konijnen. “Adminstratie”, hoorden we waaien. “Na de uren”, vingen we ook op. 30.000 euro voor administratie na de uren? Maar de allerbelabberts is het argument dat de andere politiek partijen het ook doen. Laten we dan meteen alle justitiehuizen van het land afbreken. “Want anderen doen het ook.”

Kaouakibi is ondertussen geschorst door Open Vld. Zou het geen fris idee zijn om op te stappen?

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More