Kan NMBS ook eens vastleggen hoe controle op de trein precies verloopt?

Onze redactie kreeg een verrassend verhaal binnen van een dame die voor de eerste keer haar Hello Belgium Railpass gebruikt heeft.

“Het was vandaag mooi weer en aangezien ik de gratis Railpass (Hello Belgium Railpass, red.) nog niet gebruikt heb, heb ik mijn 2 gratis ritten (van de maand maart) gebruikt om naar de mooiste stad van Vlaanderen (Antwerpen, red.) te reizen.”

Onze lezeres was verbaasd over het gebrek aan uniforme regels bij de controle. “Bij de heenreis moest ik enkel mijn ingevulde Railpass tonen. De treinbegeleider bekeek de informatie en ging verder. Bij de terugrit nam een (andere) begeleider de Railpass vast en gaf er zoals een ouderwetse kaartjesknipper een knip in met zijn toestel.”

Onze lezeres geeft aan dat ze de eerste controle veiliger vond, voor de conducteur en voor zichzelf. “Wat mij nog het meeste stoort, is dat er blijkbaar geen duidelijke regel is. Op de website van de NMBS las ik dat ik mijn identiteitskaart moest tonen. Dat is niet gebeurd. Maar wat ik vooral vreemd vind, is het verschil in controle.”

Onze redactie ging op zoek naar het antwoord voor onze lezeres, maar vond geen echt antwoord. We vonden enkel dit op de website van de NMBS:

Hoe verloopt een controle aan boord van de trein? De treinbegeleider controleert de vervoersbewijzen (op papier of de elektronische versie) van de reizigers. Toon dus spontaan je vervoersbewijs of identiteitskaart.

Hoe die controle precies verloopt, hangt dus van de treinbegeleider/kaartjesknipper.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More