Kan het niet wat sneller, Beke?

“We zijn nog aan het oefenen.”

Een jaar lang breekt nood alle wetten, maar nu er vaccins in de diepvries liggen, doet Wouter Beke het op zijn gemakskes. “De trage opstart is nodig om ervaring op te doen met de procedures. De ziekenhuishubs die de vaccins verdelen onder de woonzorgcentra hebben dit uitdrukkelijk gevraagd”, aldus Beke.

Laten we dat een typisch Bekiaanse uitleg noemen. Het is niet de eerste keer tijdens deze coronacrisis dat Wouter Beke (CD&V) het mag komen uitleggen en het is ook niet de eerste keer dat hij komt vertellen dat ze het nét gingen veranderen en dat hij het nét ging oplossen. “We wilden voorkomen dat we tegen eind januari toch aan bepaalde woonzorgcentra moesten zeggen: ‘Sorry, voor jullie hebben we nu even geen vaccin.’” In de volksmond noemen ze dat nen uitleg van luie Sjarel. Wat zegt Beke nu dan tegen de woonzorcentra?

In de Vlaamse diepvriezen zitten al 89.700 dosissen, toch krijgen slechts 6.700 Vlamingen deze week een prikje. Daarmee zijn we relatief gezien de traagste van de klas: Brussel voorziet 4.000 spuitjes en Wallonië 12.000. Wallonië prikt dus dubbel zoveel als Vlaanderen? Waarom? Volgens Beke moeten we niet in termen van Vlaanderen-Wallonië denken, want alles gaat goed komen nu Pfizer heeft bekend gemaakt wanneer ze hoeveel gaan leveren. Het lag dus aan Pfizer? Bovendien zou de achterstand op Wallonië eind deze maand zeker weggewerkt zijn.

Nog volgens Beke is het de bedoeling om tegen eind volgende week alle bewoners van zo’n 400 van de ongeveer 800 Vlaamse woonzorgcentra een eerste keer te hebben gevaccineerd. Kijk eens aan, waarom ze die arme man telkens om tekst en uitleg vragen, terwijl hij iedere keer er nét mee bezig is om alles op te lossen!

Nu Beke op het matje is geroepen, zal het dus snel gaan. Hopelijk zijn er voldoende naalden. Op sociale media circuleren namelijk geruchten “dat de minister zou vergeten zijn naalden en spuiten te bestellen.” Zou onze regering zo’n grote fout kunnen maken?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More