Kan artificiële intelligentie de Dino-game van Google Chrome verslaan? (video)

De melding ‘Kan geen verbinding maken met het internet’ kan voor de meesten het einde der tijden betekenen, voor anderen is het weer een excuus om de tijd te doden met een eenvoudig maar leuk spelletje.

In Google Chrome zit Google al jarenlang een spel voor op de momenten dat er geen internetverbinding beschikbaar is. U krijgt dan een witte webpagina te zien met een gepixeleerde T-Rex. Het spel kan geactiveerd worden  door op de spatiebalk te drukken. Het is de bedoeling om met de dinosaurus over cactussen te springen door op de spatiebalk te drukken en zodoende een zo hoog mogelijk score te behalen.

Een nerdy programmeur besliste om kunstmatige intelligentie te gebruiken om het spelletje te verslaan. Via een neuraal netwerk werd een A.I. getraind om de perfecte score te kunnen bereiken.  Dat kan alvast tellen als referentie op het CV wanneer hij gaat solliciteren bij Google.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More