Kamerlid Freilich (N-VA) interpelleert regering over mogelijke afluisterpraktijken Huawei in België

Onlangs raakte bekend dat het Chinese Huawei een tijdlang ongeautoriseerd toegang had tot de kern van het mobiel netwerk van het Nederlandse telecombedrijf KPN. Hierdoor konden ze verschillende gesprekken afluisteren, waaronder ook gesprekken van de toenmalige Minister-President en het voltallig kabinet, die via KPN belden.

Kamerlid Michael Freilich is in elk geval zeer verontrust door dit nieuws en het feit dat het Chinese regime zo kon meeluisteren tot op het hoogste politieke niveau in Nederland.

“Ook in ons land werd/wordt volop met Huawei netwerkapparatuur gewerkt. En volgens telecomexperts is het zo dat als er met Huawei gewerkt wordt, een deel van het beheer ook altijd bij dat bedrijf moet blijven. Als dat zo is, dan is de kans dat er ook in België werd afgeluisterd niet onbestaande. Ik zal daarom eerstdaags zowel minister De Sutter als minister Van Quickenborne interpelleren over deze zaak.”

“We moeten zeker weten of dergelijke gebeurtenissen zich ook hebben voorgedaan bij de Belgische telecombedrijven. Indien de respectieve ministers hierover niets weten, zal ik hen vragen om de Veiligheid van de Staat (VSSE) de opdracht te geven om mogelijke spionage te onderzoeken.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More