Kamer vergadert vandaag opnieuw over vervolging van parlementslid

De Commissie voor Vervolgingen van De Kamer vergadert deze middag over een kamerlid. Over wie het gaat wordt niet meegedeeld. 

De vergadering met gesloten deuren wordt vandaag verdergezet na eerdere vergaderingen. Rapporteurs zijn Stefaan Van Hecke (Ecolo-Groen) en André Flahaut (PS). Fysieke aanwezigheid van de leden van die Commissie is vereist.

De samenstelling van de Commissie voor Vervolgingen is als volgt. Vaste leden zijn voor N-VA : Sophie De Wit en Sander Loones, voor Ecolo-Groen : Stefaan Van Hecke, voor de PS : André Flahaut, voor het VB : Barbara Pas, voor MR : Benoît Piedboeuf en voor de CD&V : Servais Verherstraeten. 

Het Kamerlid waarover vergaderd wordt is volgens persberichten Dries Van Langenhove (onafhankelijke verkozen op een lijst van Vlaams Belang). Eerder verloor kamerlid Jean-Marc Delizée zijn parlementaire onschendbaarheid na een zware verkeersovertreding. De Commissie kan ook beslissen om de onschendbaarheid van het kamerlid niet op te heffen. Na de beslissing komt het dossier op de ‘plenaire’ zitting van het parlement.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More