Kaat Bollen is ‘te sexy’ voor het beroep van psychologe

“Haar sexy verschijning en Instagram-profiel beschadigen de waardigheid van het beroep.”

Als we de uitspraak van de Psychologencommissie mogen interpreteren, dan behoort seksualiteit niet tot de psycholgie van de mens? We stuiten op een zoveelste voorbeeld van de azijnpissersmaatschappij waarin we leven. Kaat Bollen mag het afbollen omdat ze zich niet gedraagt naar de nonnencultuur van het clubje psychologen. Er hoort blijkbaar een dresscode bij het beroep van psycholoog. Vreemd dat een beroep dat zich bezighoudt met het innerlijke van de mens, zich stoort aan uiterlijkheden.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Kaat Bollen (@kaatbollen)

Kaar Bollen kreeg destijds een klacht aan haar (te korte?) broek van een collega die haar een burlesque-show had zien presenteren in een korset. Ze mocht het komen uitleggen voor de Psycholgencommissie, werd ‘veroordeeld’ en kreeg een officiële waarschuwing. “Kan niet”, dacht Bollen en ging in beroep. “Ik voelde me verplicht om mij te verdedigen. Vooral voor mijn dochter en alle andere vrouwen. Elke professional heeft een eigen benadering, ook ik. Zolang die ethisch verantwoord is, zie ik het probleem niet.”

Maar de commissie zag wél een probleem.

“De commissie verwerpt de verdediging van mevrouw Bollen en stelt dat ze zich te allen tijde bewust moet zijn van haar profilering en waardigheid, zowel in de professionele als in de privésfeer”, lezen we in ‘Het Nieuwsblad’. De commissie merkte bovendien op dat “reclame maken voor een pornofilm en het plaatsen van ‘kunstzinnige’ naaktfoto’s” schadelijk is voor beroepsgenoten. Bollen kreeg dus nog maar eens een waarschuwing als tuchtstraf.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Kaat Bollen (@kaatbollen)

En daar kan Bollen niet mee leven. Zij vindt dat haar kunde als psychologe niets te maken heeft met het dragen van een korset of organiseren ‘Ladies Night Homeparty’s’ met speeltjes. En dus geeft ze haar titel van psychologe terug. Voortaan is ze alleen nog seksuologe en therapeut.

De Psychologencommissie wenst niet te reageren op individuele tuchtdossiers.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Kaat Bollen (@kaatbollen)

 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More