Inloggen

Log in of maak je account aan.

Wachtwoord vergeten? Registreren
Registreren
Wachtwoord vergeten

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Registreren
Start Magazines Zoeken Shop Rubrieken

Kaaskroketten: dit zijn de meest gemaakte fouten

Martyna - 07-11-2020

De ideale kaaskroket is krokant aan de buitenkant, om dan een heerlijk smeuïge binnenkant prijs te geven. Maar hoe zorg je ervoor dat je kaaskroket de juiste textuur heeft? En hoe voorkom je dat het openbarst tijdens het frituren? Met deze tips lukt het je altijd! 

1. De massa

Maak eerst je massa. Smelt de boter, doe de bloem erbij en als die roux homogeen is, dan pas voeg je de melk toe. Laat het geheel lang genoeg inkoken. Weet je niet goed wanneer de melk er precies bij moet? Zodra de boter en bloem naar koekjes ruikt! Meng het geheel goed door. De structuur is vergelijkbaar met een stevige bechamel.

2. De dooier

Wanneer voeg je de dooier toe? Pas nadat je massa af is. De massa is de mix van boter, bloem en kaas. Laat eerst de kaas goed mee pruttelen en voeg dan de dooier toe, samen met de room. Klop het geheel op. Belangrijk: als de eierdooier bij je massa gaat, mag het geheel niet meer koken! En gebruik ook vers gemalen kaas. Zo bekom je de beste smaak en textuur. Kaas in zakjes is reeds behandeld, waardoor deze minder vettig is.

3. LEES HIER VERDER

 

Frituur Frituursnack Kaaskroket

Reacties

Resterende karakters 500
Nieuwsbrief Mis nooit meer het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en boeiende verhalen van P-magazine! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.
Zoeken