K3 brengt een protestlied tegen coronamaatregelen (video)

Als brave meisjes gaan morren…

Niet alleen in ons land zijn de mensen de loze beloftes van de overheid beu. Ook in Nederland maakt het beleid b(r)okkensprongen. Daar heet Alexander (De Croo) Mark (Rutte)en Frank (Vandenbroucke) heet er Hugo (de Jonghe). Zelfde taal, zelfde beloftes, zelfde ‘luchtkastelen’. Dat van die kastelen is een dichterlijke vertaling voor leugens, bedacht en gebracht door… K3.

Het laatste wat je van het kinder-meidengroepje zou verwachten, is een kritisch nummer over corona. We hebben een vermoeden dat ze bij Studio100 achter deze satirische noot staan. Het vetpotje dat ze daar de laatste jaren hadden opgebouwd, is door de coronamaatregelen grotendeels opgebruikt.

De meisjes van K3 waren zaterdagavond samen met muzikant Miguel Wiels aanwezig in het satirische programma ‘Even tot hier’. In dat Nederlandse tv-programma brachten ze een aangepaste versie van ‘10.000 Luchtballonnen’ dat werd omgedoopt tot ‘10.000 luchtkastelen’. Een ludiek protestlied over beloofde coronaversoepelingen die er maar niet komen.

“Mark en Hugo komen steeds met een plan met een datum erbij”, zongen ze. “Ze bouwen een schitterend luchtkasteel, maar dan blijkt dat het echt nog niet kan. We waren zo blij, maar die datum blijkt steeds opnieuw irreëel. Telkens weer. Oh, ze flikken het keer op keer.” En het wordt zowaar nog stouter als ze in de tweede strofe (een beetje vals) zingen: “Wij zijn toch niet dom en naïef: zo’n onhaalbare dag, nou dat vinden zelfs wij superkinderachtig. Kap es man, met je knullige stappenplan.”

Voor alle duidelijkheid, ‘kappen’ is Nederlands voor ‘stoppen’. De waarheid komt uit een kindermond.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More