Juventus boekt een verlies van 113,7 miljoen euro

Kan het voetbal zichzelf nog verantwoorden voor haar gulzigheid?

In ons land roept het voetbalwereldje dat ze te weinig middelen hebben om te kunnen concurreren met de grote internationale jongens. Politici gaan volgaarne in op dat argument om het voetbal disproportioneel te blijven sparen met allerlei gunstmaatregelen. Maar de grote internationale jongens – waaraan we ons moeten spiegelen – blijken het helemaal niet zo goed te doen. Juventus heeft donderdag haar financiële cijfers van de eerste helft van het seizoen voorgesteld. De Italiaanse kampioen leed tijdens het eerste semester van het seizoen 2020-2021 113,7 miljoen euro verlies.

Er loopt daar een dure vogel op het veld die luistert naar de naam Ronaldo, maar het is niet alleen daar dat de angel steekt. Zelfs corona kan niet worden ingeroepen als excuus. Vorig jaar op hetzelfde tijdstip, en zonder de huidige coronacrisis, registreerde de Oude Dame ook al 50,3 miljoen euro verlies.

Wordt het niet eens hoog tijd dat de exuberante weddes van voetballers en megalomane stadions in vraag worden gesteld? Je kan de hele voetbalindustrie bezwaarlijk deontologisch verantwoord noemen. Toch?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More