Justine van 2Empress maakt WK-lied tegen vrouwonvriendelijkheid

Wat een knaller!

Herinnert u zich de commotie rond Damso nog? De Congolees-Belgische rapper kreeg de eer van de Belgische Voetbalbond om het officiële WK-lied te schrijven. De liedjes van Damso zijn echter doordrongen van gewelddadige en vrouwonvriendelijke teksten, en na veelvuldige kritiek van media, politici en vrouwenbewegingen zette de KBVB de samenwerking met Damso stop.

Ondertussen hebben al verschillende artiesten een aanzet gegeven tot een WK-lied, maar hét opvallendste nummer komt van Justine Szpringer van het vrouwelijke deejay-duo 2Empress. Haar WK-lied ‘Belgium, are you ready’ is een antwoord op het vrouwonvriendelijke Damso-verhaal.

“Waar het bij mij vooral om draait is om een boodschap naar zowel vrouwen als mannen over te brengen. Vrouwen kunnen gerust ook wel hun “mannetje” staan achter de dj booth! Toen ik 6,5 jaar geleden mijn carrière begon, was dit één van de grootste vooroordelen waar ik iedere dag tegenop moest boksen. Dit was heel vermoeiend maar tevens ook extra motiverend telkens ik de kans kreeg om het tegendeel te bewijzen. Het is erg fijn om na al die jaren eindelijk te zien hoe mannelijke dj-collega’s vrouwen aanvaarden in de dj-scène. Want wij vrouwen staan maar al te graag ook mee achter ons Belgisch elftal!”, vertelt ze in het persbericht.

Hieronder kunt u haar eigen creatie beluisteren en bewonderen.

Enkele jaren geleden pronkte Justine trouwens nog op de cover van P-magazine, toen nog met Charline Vandergeeten, die ondertussen vervangen werd door Tatjana De Vliegher.

2 Empress

Image 1 of 5

2 Empress

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More