Justin Bieber is niet zwart genoeg voor dreadlocks

“Ongepaste culturele toe-eigening;”

Justin Bieber is al een tijdje geen kindsterretje meer. Dat kon je tot voor kort merken aan het haar onder zijn neus dat voor en snor moest doorgaan. Leuk en anders, was dat. Maar die look zit er alweer op. Bieber kiest nu – net als goed vijf jaar geleden – voor dreadlocks en deelde dat vrolijk op zijn Instagram. Wat meteen in het verkeerde zwarte keelgat is geschoten. Je mag immers niet zomaar iemands ‘cultuur’ overnemen.

“Ongepaste culturele toe-eigening” heet zoiets officieel. Op de sociale media krijgt hij dan ook meteen stevige zwarte wind van voren. En Bieber nam het dan nog net zo heerlijk op voor Floyd. “Ondankbaarheid is ’s werelds loon.”

“Ik ben teleurgesteld in je. Fantastisch dat je je hebt uitgesproken over George Floyd en Breonna Taylor, maar ga nu niet ineens doen alsof je een ‘black dude’ bent. Dit kapsel is echt een belediging naar de zwarte gemeenschap toe.”

Dude… ik hou van je, maar dit kan echt niet. Dit is zo ongepast, je zou beter moeten weten. Zei je onlangs niet dat je je verdiept had in de zwarte cultuur? Nou, dit kapsel bewijst het tegendeel. Het is niet aan jou om een ‘zwarte’ haardracht te nemen.”

Hier worden wij toch even stil van.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Justin Bieber (@justinbieber)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More