Juffrouw laat een gigantische spin over haar gezicht lopen (video)

De beste manier om af te vallen?

Dat is gemakkelijk: per ongeluk één van de tien engste spinnen op deze aardkloot tegenkomen, omdraaien en gemotiveerd blijven om 100 kilometer de andere kant op te rennen. Zo is er bijvoorbeeld de bananenspin. Dit beestje heeft zijn naam niet te danken aan zijn kromme harige poten, maar worden zo genoemd vanwege hun banaanachtige kleur, od omdat ze in bananenbomen worden aangetroffen. De term wordt gebruikt voor een aantal verschillende spinnensoorten en -geslachten die over de hele wereld voorkomen.

Eén daarvan is de golden orb-weaver. De webben van dit spinnengeslacht kunnen gemakkelijk herkend worden aan de gele of goudachtige kleur van de zijde. Hoewel deze spinnen redelijk giftig zijn, zijn ze niet gevaarlijk voor mensen, want daarvoor is het gif niet krachtig genoeg.

Maar niettemin is de beet zelf zeer pijnlijk en kan het leiden tot misselijkheid en zwellingen.  

De Australische Tarni wilt echter aantonen dat een Giant Golden orb-weaver best wel oké is als huisdiertje. Het exemplaar in de video is trouwens een vrouwtje en haar buik zit vol eitjes die ze wil gaan leggen. 

Een madam met lef dus: daar kunnen we alleen maar bewondering voor hebben.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More