Juffrouw doet harige ontdekking onder deurklink van auto (foto’s)

Neem eens een kijkje naar de 10 engste spinnen op onze aardkloot.

Je zou voor minder een vlammenwerper bovenhalen. In Australië echter, kom je ze even vaak tegen dan een brandende wagen in Brussel op oudejaarsavond. Er zijn zelfs Aussies gek genoeg, om ze in huis te houden als troeteldier.

Volgende juffrouw uit New South Wales moest niettemin toch eventjes schrikken, toen ze na haar kantooruren naar de parking wandelde. Want een holconia insignis zat namelijk verscholen onder haar deurklink. Dat is geen Harry Potter-spreuk, maar een verdomde enge harige jachtkrabspin.

Met een doorsneden van zo’n zestien centimeter – met gestrekte poten – is het de grootste spin in Australië. Het type dus, dat je meteen kan verlossen van een geconstipeerd gevoel.

Onderstaande foto mag dan niet krantenkoppen-waardig zijn, maar het is wel een zoveelste waarschuwing dat je als toerist in Australië verrekt goed uit je ogen moet kijken en elke spleet, gleuf, opening,… dubbel moet nakijken (behalve in dit geval).

“Ik dacht eerst dat het harige rupsen waren. Ik heb mijn wagen nu al een week niet meer aangeraakt”, postte de vrouw.

“Verlaat de auto, hij is nu van de spin. Leg de sleutels op de grond en ga”, was één van de vele reacties.

Als dát de deur niet dicht doet, weten we het ook niet meer.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More