Juan Mendez op zoek naar wapens en diamanten in herberg waar Bende toesloeg

Tussen woensdag 22 december, om 17 uur, en donderdag 23 december 1982, slaat de Bende van Nijvel toe in Beersel, Lotstraat, nr 65. We zitten in de eerste golf van de Bende. Pas in 1985 zal de Bende tijdens de ‘hold-ups’ het geweld exponentieel opdrijven.

In de ochtend van 23 december 1982 ontdekt Marc het lichaam van zijn overleden vader José Vanden Eynde. De betrokkene woonde in een kamer van de herberg Het Kasteel (ook: Auberge du Chevalier) in Beersel. Het slachtoffer was geboeid en werd vermoord met acht kogels in zijn hoofd.

Opmerkelijk: later – wellicht in 1985 maar misschien eerder – gaat Juan Mendez naar de herberg. Mendez is Area Sales Manager bij FN. Hij is op zoek naar documenten die de speurders eventueel over het hoofd gezien zouden hebben. Mendez is ook geïnteresseerd in verborgen ruimtes in de herberg en zou zelfs op zoek zijn naar diamanten en wapens.

Mendez wordt begin 1986 vermoord na de ‘hold-ups’ in Eigenbrakel, Overijse en Aalst. Het moorddossier wordt door Luc Hennart niét bij het onderzoek van de Bende gevoegd.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More