Joyce De Troch: “Iedereen zijn snoet zwart!”

De Troch bekent kleur en komt op voor Zwarte Piet.

Op haar Instagram roept Joyce De Troch op om – bij wijze van protest – op 2 december met een zwart gezicht de straat op te gaan. “En durf niet buiten te komen met een gewone veeg”, roept ze uit. “Die onnozeliteiten moeten maar eens ophouden.”

Daarmee steekt De Troch haar nek uit boven het maaiveld. De discussies rond Zwarte Piet beginnen ook in ons land epische proporties aan te nemen. In Nederland leidde het ondertussen tot een kleine burgeroorlog en wordt zelfs Sinterklaas ‘op z’n bek’ geslagen.

Het is dan ook meer dan gedurfd van Joyce De Troch om openlijk voor Zwarte Piet te kiezen. “Eindelijk een vrouw met ballen aan haar lijf”, lezen we in een reactie. En ze zal het nodig hebben, want je moet geen glazen bol hebben om te voorspellen dat ze hiermee zowel bewondering als woede zal oogsten. In ons land van de vrije meningsuiting, wordt een uitgesproken mening niet altijd gewaardeerd.

“Breng onze kindjes maar goe in de war met al die stomme praatjes over racisme. Wie zijn hier de kindjes??” Aldus een de boze Joyce.

In Leuven en Gent hebben de burgemeesters Mohamed Ridouani (SP.A) en Mathias De Clerq (Open Vld) zwarte piet alvast verboden.

Joyce heeft in ieder geval een schot voor de boeg gelost. Benieuwd wat het gaat geven op 2 december.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More