Joris Brantegem richt private stichting op

Er blijkt uit een akte verleden op 6 mei 2021 voor een notaris in Erembodegem dat Joris Brantegem de Stichting Administratiekantoor (StaK) Brassursquare opgericht heeft.

De echte STaK-constructie is een constructie waar er een scheiding kan worden gemaakt tussen de stemrechten en economische rechten die aan aandelen verbonden zijn. Hier gaat het om een private stichting. De informatie werd onlangs in het Staatsblad gepubliceerd.

De naam Brantegem is verbonden aan Brantano. De bakermat van Brantano ligt in het Oost-Vlaamse Lede waar André Brantegem en zijn broer, twee schoenmakerszonen, een schoenenfabriek opstartten. Na enkele jaren gingen de twee broers hun eigen weg en in 1962 opende André in de fabriek een winkel.

De naam Brantano dook voor het eerst op in de jaren 1970. Drie zonen Philippe, Carlos en Joris Brantegem deden hun intrede in de nieuw opgerichte pvba Brantano die later zou opgaan in de nv Brantano Purchasing Company.

Later is de vastgoedontwikkelaar Zabra Real Estate ontstaan uit Sobradis, de familiale holding van de familie Joris Brantegem en Arthus, de residentiële vastgoedontwikkelaar.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More