Joodse gemeenschap voelt zich geviseerd

“Op zaterdag werkt het coronavirus niet.”

Zaterdag werden er tot twee keer toe boetes uitgedeeld in een Antwerpse synagoge omdat ultraorthodoxe joden er verboden bijeenkomsten hielden. Antwerpen telt zo’n 25.000 joden. De overgrote meerderheid daarvan gaat al maanden niet meer naar de synagoge. Maar de 8.000 orthodoxe joden zijn hardleers. “Ultraorthodoxe joden leven in een andere wereld, in een eigen cocon. Ze hebben weinig interactie met de buitenwereld en hun geloof is álles. Neem hun geloof af en hun wereld stort in elkaar”, lezen we in ‘Het Laatste Nieuws’. De Belgische is wet is met andere woorden een vodje papier en ondergeschikt aan de wet van god.

“Een recept voor iets heel griezeligs”, zo noemde Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) de situatie in de joodse wijken rond het Stadspark en de stationsbuurt en verspreidde 6.500 oproepingsbrieven om zich te laten testen.
Uiteraard voelde de joodse gemeenschap zich daardoor geviseerd, ondanks het feit dat alle parameters op rood staan.

“Dat een jood zich tijdens de sabbat niet laat testen, is logica zelve”, klinkt het. Je kan voorzichtig stellen dat zij die zich moesten laten testen dat niet deden (op zaterdag). Gelden die excuses dan ook voor zondag en maandag?

Gods wegen blijken nog maar eens ondoorgrondelijk.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More