Joodse bijeenkomst met 77 aanwezigen, maar geen feestje en geen samenscholing

Volgens een Joodse interpretatie van de wet mogen straks ook kerken en kathedralen vollopen.

Volgens advocaat David Braun – die optreedt in naam synagoge van de Van Spangenstraat in Antwerpen – is er een heksenjacht tegen de Joden. Zaterdag, in de vroeg avond, ontving de politie een melding van een lockdownfeestje. In een de synagoge bleken 47 volwassenen en 30 kinderen aanwezig te zijn. Er werd een pv opgesteld en de aanwezigen werden geïdentificeerd.

Maar dan begon de strijd om de waarheid. Volgens advocaat David Braun was de opening van de synagoge niet in strijd met de wet. “Net als de kerken mogen de synagoges openblijven mits zij de regels rond afstand en mondmaskers respecteren. Dat was hier het geval, het gaat bovendien om een groot gebouw. Aan een collectieve eredienst mogen slechts 15 mensen deelnemen, maar in het geval van individuele geloofsbelijdenis is er geen limiet opgelegd wat het aantal bezoekers betreft. Dat heeft de Raad van State gezegd op 22 december”, aldus de lucide advocaat in de “Gazet Van Antwerpen. “De politie zou de wet moeten kennen.”

Het zijn dus niet alleen de echte Belgen die meesters zijn van het achterpoortje. Als we de de redenering van de woordvoerder van het Forum der Joodse Organisaties volgen, dan kan je straks de basiliek van Koekelberg perfect legaal helemaal laten vollopen voor een mis. Zolang de gelovigen de mis niet volgen, maar  ‘individueel hun geloof belijden’ is er niets aan de hand?

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More