Joods religieus feest gaat helemaal fout: 44 doden (video)

“God geeft, en god neemt.”

650 touringcars werden er geteld, vol Joodse bedevaarders die bij de berg Meron de gedenkdag Lag Ba’Omer kwamen vieren. De overheid had 10.000 aanwezigen toegestaan. Maar orthodoxe joden staan niet meteen bekend als gehoorzame burgers. Ze waren met 30.000. Sommigen spreken van 100.000.

Op het feestje is het traditie dat er vreugdevuren worden aangestoken. De politie was met 5.000 agenten aanwezig om problemen te voorkomen. Volgens de feestvierders waren zij zelf het probleem.

Om nog onbekende reden brak er massale paniek uit. Volgens de Israëlische krant Haaretz begon het toen enkele aanwezigen uitgleden op de steile trap naar het graf van een rabbijn uit de tweede eeuw waar het allemaal om te doen is. Wat volgde was een domino-effect. Minstens 44 mensen kwamen om het leven, meer dan 100 anderen raakten (zwaar)gewond.

De chaos was totaal. Verschillende gewonden werden per helikopter naar ziekenhuizen gebracht. Op de rampplek is een veldhospitaal opgericht.

Op YouTube kon je het feest Live volgen. Het geeft je een idee over wat voor ‘feestje’ we spreken.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More