‘Jongeman’ die De Lijn-controleur bijna doodsloeg, was illegaal in ons land

Afgelopen weekend werd een controleur van De Lijn zwaar afgetuigd door een ‘jongeman’ met een ‘rode jas’. Dat blijkt volgens Dries Van Langenhove echter een uitgeprocedeerde asielzoeker te zijn, die eigenlijk niet meer in ons land mocht zijn.

Afgelopen zaterdag vond er een bijzonder ernstig geval van agressie plaats in het metrostation onder Antwerpen-Centraal. Een jonge kerel was daar een peuk aan het roken en werd daarvoor aangesproken door een controleur. Da’s normaal: er mag daar immers niet gerookt worden. De aangesprokene nam een ijzeren staaf die wat verderop lag en sloeg daarmee naar de controleur van De Lijn. Die laatste zette het op een lopen, maar de woesteling mepte hem op het achterhoofd met die staaf tot de controleur het bewustzijn verloor. Toen verscheen de politie op het toneel en zette de dader het zelf op een lopen, maar hij kon gevat worden.

De agressieve paffer wordt nu beschuldigd van ‘poging tot doodslag’ en zal – met een beetje geluk – nog een tijdje van zijn vrijheid beroofd zijn.

Dries Van Langenhove meent te weten wie de ‘jongeman’ is. “Uit de omgeving van het slachtoffer vernamen wij dat de dader een uitgeprocedeerde asielzoeker zou zijn”, klinkt het. “Een illegale migrant dus, die al minstens één bevel negeerde om het grondgebied te verlaten.”

Da’s trouwens niet het enige: volgens Van Langenhove zou de ‘jongeman’ inmiddels al lang geen onbekende meer zijn voor het gerecht vanwege verschillende andere criminele feiten.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More