Jonge Keniaan overleeft bijzondere vlucht naar Nederland

Van een vluchteling met sneeuwballen gesproken

De Nederlandse politie deed vorige donderdag een bijzondere ontdekking op de luchthaven van Maastricht. Een 16-jarige Keniaanse vluchteling had zich verstopt in het landingsgestel van een vliegtuig.

 

Meestal is dat een op voorhand getekend doodvonnis. “De combinatie van een gebrek aan zuurstof, en vooral de extreme koude zorgen ervoor dat het zeldzaam is dat iemand dit overleeft”, zei Marvin van den Engh, woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee (chique woord voor gendarmerie).

Op dit moment is geweten dat de jongeling van de Keniaanse hoofdstad Nairobi naar Istanbul reisde, en van daaruit via Londen naar Maastricht. Alle informatie wijst er ook op dat hij zich niet in Londen, maar al in Istanbul in het vliegtuig verstopte. Dat betekent dat hij zowel de vlucht Istanbul-Stansted, als de vlucht Stansted-Maastricht overleefde.

Hij werd naar het ziekenhuis gebracht met onderkoelingsverschijnselen, maar zou ondertussen al volledig hersteld zijn.

Dat is toch een graad van motivatie om in of all places Maastricht te geraken die wij nooit aan de dag zouden kunnen leggen.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More