Johnny Cage uit nieuwe ‘Mortal Kombat’ geschrapt wegens ‘te wit’ (video)

Tja, het moet balen zijn tegenwoordig om als blanke heteroseksuele stoere man aan de bak te geraken in Hollywood.

Want ze worden momenteel gemeden als de pest in Tinseltown. Toch als het gaat om de hoofdrol te spelen in een gloednieuwe film of tv-reeks. Na het MeToo-tijdperk is de giftige mannelijkheid die ‘witte’ mannen uitstralen teveel geworden voor de woke cultuur die er momenteel heerst in de entertainmentwereld.

De tijd van de ouderwetse gespierde actiehelden en testosteronbommen à la Schwarzenegger, Stallone en Van Damme lijkt nooit meer terug te komen. Over Jean-Claude Van Damme gesproken: het populaire Mortal Kombat personage Johnny Cage is volledig gebaseerd op onze Muscles from Brussels.

De eigenwijze filmster was één van de originele zeven personages uit de eerste Mortal Kombat– game en is ondertussen uitgegroeid tot een hoofdbestanddeel van de serie.

Fans van het spel waren dan ook uitermate ontgoocheld toen bleek dat het personage volledig ontbrak in de trailer van de nieuwe Mortal Kombat-film. De officiële reden waarom Johnny Cage niet te zien is, is omdat de makers de focus willen richten op de strijd tussen Scorpion en Sub-Zero. De filmster zorgt in de games voor een vleugje humor, en zijn stijl zou niet passen met de gewelddadige toon van de film.

Dat is nochtans niet de uitleg die producer Todd Garner verschaft aan de entertainment website Inverse. Hierin verklaart hij dat het idee dat een wit personage de held van de dag zou spelen… raar aanvoelde. Zeker omdat de rest van de cast zo divers is.

Toen dit nieuws bekend geraakte, drukte vele fans hun ongenoegen uit op Twitter. Garner trok snel zijn kak in door sussend te vermelden dat Johnny Cage zo’n belangrijk personage is dat hij zijn eigen film verdient.

Wit, zwart, geel, paars,….bloeden doen ze allemaal, denken wij dan.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More