Jobhobber Ivan Leko krijgt ontslagpremie van 2,2 miljoen euro

Geld, geld, geld en klein beetje voetbal.

Het draait enkel en alleen om het geld. Daarmee is in feite alles gezegd over Ivan Leko. De wonderboy liet FC Antwerp onlangs nog voor de centjes achter om in China te gaan coachen cashen. Hij was daarmee niet aan zijn proefstuk toe. In juni 2019 kon Leko vijf keer zoveel verdienen bij het Arabische Al Ain en verliet hij Brugge voor de woestijn. Met Club Brugge was hij zopas als tweede geëindigd, maar in datzelfde seizoen viel zijn naam ook in Operatie Propere Handen. En dus was de woestijn een leuke optie.

Leko kreeg daar bovendien voorwaarden om ‘u’ tegen te zeggen. Een tekenpremie van 600.000 euro in het eerste en 500.000 euro in het tweede jaar, een maandloon van 95.000 euro en een ontslagpremie van 1 miljoen euro. En dat alles netto: in de Verenigde Arabische Emiraten moeten er geen inkomstenbelastingen betaald worden. Vier maanden na het ondertekenen van zijn contract werd er nog een bijlage toegevoegd dat Al Ain ook de Belgische inkomstenbelastingen van Leko voor zijn rekening zou nemen.

Maar echt lekker ging het niet in het land van de tulband. Leko verzilverde slechts een beschamende 6 op 15 en mocht weer vertrekken. Jammer genoeg deden de Arabieren toen plots moeilijk over zijn ontslagpremie. Het Kroatische geldwolfje Leko stapte daarop naar d FIFA en…hij kreeg gelijk. Leko mag nog 2,2 miljoen euro op zijn bankrekening verwachten. Daar zal hij in China hele leuke dingen mee kunnen doen. Of staat hij ook daar op het punt om te vertrekken?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More