Jeff Hoeyberghs: “Gent heeft nen doktoor nodig”

Als de camera’s draaien lanceert Jeff zijn oneliners.

Dat Jeff Hoeyberghs zich voor de correctionele moet verantwoorden voor seksisme, weerhoudt hem er niet van om als vanouds te blijven ‘vuilbekken’. Hoeyberghs liet zich in december 2019 helemaal gaan tijdens een lezing voor een studentenvereniging in Gent. Hij deed er enkele stevige uitspraken die meteen viraal gingen en om allerlei redenen naar hartenlust werden geconsumeerd. “Vrouwen willen we privileges van de mannelijke bescherming en het mannelijke geld, maar ze willen hun benen niet meer open doen”, om er eentje te noemen. Dat schoot in enkele verkeerde keelgaten en daarom moet de plastisch chirurg ze straks voor de correctionele rechtbank van Gent verantwoorden voor seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie.

Hoeyberghs heeft zo zijn eigen kijk op de affaire en plaatst zijn ‘optreden’ in een context. “Iedereen heeft er zich hartelijk kapot mee gelachen. Als ik zeg dat één wijf in huis meer zetels kapotbijt dan vijf honden, dan beginnen zelfs de achterlijkste mongolen te dansen en een carnavalsliedje te maken”, aldus Hoeyberghs. Zoals gewoonlijk zit er een waarheid in zijn redenering, maar is die zo extreem dat sommigen ze onmogelijk verteren.

Volgens Hoeyberghs rateren ze in Gent het ‘waarom’ van tegen heilige huisjes te trappen. Voor de camera’s van VTM liet hij zich dan ook nog eens heerlijk gaan: “Die geestesgestoorden in Gent snappen dat blijkbaar niet. Ik denk dat Gent een dokter nodig heeft. Dit is een beerput geworden van gestoord extremisme. En we gaan er met z’n allen iets moeten aan doen, want ze verzeiken op die manier het leven.”

De rechtbank kan onmogelijk de meer dan 1.500 bezwaren over filmpje negeren. En dus schakelde Jeff – eenmaal binnen – van toon en drong hij aan op een seponering. “Ik heb die studenten twee uur geëntertaind met humoristische uitspraken”, zei Jeff. “Wat is het verschil met een comedian die komt optreden? Dat ging nu toevallig over vrouwen, maar het had even goed over iets anders kunnen gaan. Ik ben ‘de vrouw’ alles dankbaar. Mijn moeder bijvoorbeeld, of via mijn werk. Zonder hen was ik niets. Meer zelfs, ik ben blij voor de aandacht die de vrouw nu krijgt.”

Uiteindelijk eindigde de chirurg dan toch nog strijdvaardig en shockerend: “Ze gebruikten ondertiteling waarbij er ‘moeilijk verstaanbaar’ staat om zo wansmakelijke zaken in mijn schoenen te schuiven. Dan kun je zo’n zaak toch niet ten gronde aanpakken? En dat heet dan procureur des Konings? Ik denk dat de koning zich zou schamen als hij weet hoe onder hem wordt gewerkt.”

De raadkamer heeft hem doorverwezen naar de correctionele rechtbank.

Wordt vervolgd.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More