Jeep Cherokee mag niet meer

Omdat dit niet meer van deze tijd is.

De Cherokee is een bevolkingsgroep die vredig in Noord-Amerika woonde, tot de Britten en de Fransen in de zestiende eeuw de wereld gingen verkennen. Door de expansiedrang van de ‘indringers’, werden de Cherokee – en ook andere inheemse stammen – steeds verder verdreven. Er werd van hen geëist dat ze hun land afgaven en verkasten.

Vandaag zijn de Cherokee het tweede grootste inheemse volk in de Verenigde Staten, met zo’n 200.000 leden.

De eerste Jeep Cherokee zag het levenslicht in 1974. Het was in feite een goedkopere uitvoering van de Jeep Wagoneer met twee deuren minder. Inmiddels is de Jeep Cherokee aan zijn vijfde generatie toe – al heeft hij wel opnieuw twee deuren meer dan de eerste generatie.

Uiteraard dankte de Cherokee zijn naam aan de inheemse stam. Jeep zag dit toen als een manier om de stam te eren, maar bijna vijftig jaar later zien de huidige Cherokee dat niet meer zo. “We zijn er zeker van dat het destijds goed bedoeld was, maar wij zijn er vandaag niet meer mee gediend dat onze naam op een Jeep prijkt”, aldus Chuck Hoskin, de Principal Chief van de Cherokee Nation.

Jeep liet weten dat ze graag in dialoog willen gaan met de Cherokee om tot een oplossing te komen. Of dat tot een naamsverandering van het wereldwijd meest verkochte Jeep-model, is nog niet geweten.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More