Jean-Marie Dedecker vergelijkt gouverneur Decaluwé met Hitler

“Te weinig boetes.”

Donderdagmiddag werd Jean-Marie Dedecker in het VRT Journaal koud gepakt door provinciegouverneur Carl Decaluwé. Die beschuldigde de burgemeester van Middelkerke ervan te weinig boetes uit te schrijven. “De cijfers moeten naar beneden. Nu heb ik helaas het gevoel dat bepaalde politiezones erg laks zijn. In Middelkerke werd in de voorbije drie weken nauwelijks een proces-verbaal opgemaakt, aldus De Caluwé. Hij trapte daarmee spreekwoordelijk in het kruis van Dedecker, die meteen snoeihard reageerde. “Als hij een snorretje wil opkleven en bottines wil aantrekken, dat hij maar doet” , sneert die in ‘Het laatste Nieuws’. “Decaluwé hoeft mij niet de les te spellen. Ik ben nog altijd een verkozen burgemees­ter die een beleid moet voeren, hij een benoemde partijva­zal.”

Volgens Dedecker voert de politie in zijn gemeente een beleid van het gezond verstand en niet van repressie.

Niet alleen De Caluwé wil met harde hand optreden, ook ‘governator’ Berx van Antwerpen pleit voor een harde harde handhaving tijdens de feestdagen: agenten in burger, bewakingscamera’s, drones en pizza’s tellen.

De Caluwé liet weten dat ook een burgemeester het goede voorbeeld moet geven en vergelijkt Dedecker met Trump.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More