Je kan vanaf nu jouw smartphone opladen in amper acht minuten (video)

Kijk eens goed rond jou.

De smartphone is een verlengstuk van ons hand geworden. Nog nooit hebben zoveel mensen naar beneden gekeken op zoek naar kleine endorfinestootjes. Tja, als zelfs je eigen kroost je niet meer herkent en specialisten de technologie vergelijken met harddrugs als cocaïne, dan weet je dit toestel de meest verslavende uitvinding ooit is.

Voor zij die hun schouders ophalen voor al dit onheilspellend nieuws en niet genoeg er van krijgen, is er fantastisch nieuws. Xiaomi heeft een nieuwe techniek aangekondigd om je toestel op te laden: HyperCharge. Met kabeltje werkt deze op 200 Watt en laadt hij een 4000mAh grote telefoonbatterij in slechts acht minuten volledig op. Naast kabel is er ook een draadloze versie van HyperCharge aangekondigd.

Straffe toebak, als je weet dat de snelladers van nu toch nog steeds een uurtje nodig hebben om de volle 100 procent van je batterij te bereiken. 

Even ter vergelijking, de Galaxy S21 van Samsung werkt op slechts 25 Watt en de iPhone 12 komt op een magere 15 Watt uit. Hoe meer vermogen de oplader richting de telefoonbatterij kan sturen, hoe sneller hij kan opladen. 

Het is niet bekend wanneer Xiaomi smartphones met de HyperCharge-laadtechniek wil verkopen.

Onze verveelde politici tijdens het vragenuurtje in het parlement kijken er alvast naar uit.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More