Je kan nu inschrijven voor het WK ‘heavy-metal-breien’ 2020 (video)

Heb jij ooit je oma zien meebrullen op de tonen van Slayer terwijl ze in haar schommelstoel rustig verder breide aan jouw wintersjaal?

Wij ook niet. Maar toch bestaat er sinds vorig jaar een heus WK Heavy Metal Breien. Wie slaagt erin het ritmische getik van breinaalden het best te laten synchroniseren met de grunts, hakkende gitaren en drums van de metalheads? Dat is zowat de belangrijkste en ook enige spelregel van dit bijzonder gekkenspel.

Je krijgt extra punten als je er ook nog een leuke en entertainende show van weet te maken. The place to be? Joensuu in Finland. Niet toevallig dat de Finnen dit WK organiseren, want procentueel gezien hebben ze ’s werelds hoogste aantal metalbands onder haar bevolking, met 50 bands per 100.000 inwoners. Dat werd ook snel duidelijk in 2006, toen ze met de heavy metal band Lordi het Eurovisiesongfestival wonnen.

“In Finland is het in de winter erg donker, dus misschien zit het in ons bloed. We zijn een beetje melancholisch, zoals het muziekritme”, aldus één van de organisatoren. Het verbaast dan ook ten zeerste dat het niemand minder dan de Japanners waren die zich vorig jaar mochten kronen als eerste wereldkampioen.

Wij Belgen kunnen ook breien, dat bewezen we een paar maanden geleden toen we ons goed hart toonden om de Australische dieren in nood te helpen. Nu nog even de keel gaan smeren bij Channel Zero en we zijn klaar om ons HIER in te schrijven voor het WK Heavy Metal breien 2020.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More