Je kan nu bieden op de oudste whisky ter wereld

Crytpocoins, oldtimers, sneakers en whisky.

De tijd dat je nog jouw zuurverdiende centjes moest beleggen in postzegels, munten en obligaties is al even voorbij. Voor zij die een klein fortuint kunnen missen van ongeveer 40.000 euro kunnen nu de investering van hun leven doen.

Want dit wordt de verwachte veilingprijs van de oudste whisky ter wereld: de Old Ingledew. Enfin, je bent toch 81,1 procent zeker dat dit de oudste fles whisky ter wereld is. Dat is namelijk de conclusie van onderzoekers van de universiteit van Glasgow.

Hun onderzoeksresultaten wezen uit dat het glas overeenkomt met flessen uit 1840 tot 1970, gebotteld in de Amerikaanse staat Georgia. De Old Ingledew is ooit eigendom geweest van bankier J.P. Morgan. Op het etiket staat de tekst: ‘Deze Bourbon is waarschijnlijk gemaakt vóór 1865 en bevond zich in de kelders van de heer John Pierpont Morgan van wiens nalatenschap hij bij zijn dood werd verkregen’. 

Wat deze whisky nog unieker maakt, is het feit dat het de enige fles is van J.P. Morgan die niet verdwenen is, of leeggedronken.

Bieden doe je HIER. Niets dat de keel zo goed smeert als gegist graanbeslag van 200 jaar oud.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More