Japanse chef Yutaka Sasaki: ‘Als ik dit gerecht bereid, ligt jouw leven in mijn handen’

Een van de meest dodelijke gerechten ter wereld

Een delicatesse in vele landen, maar behoorlijk dodelijk voor de mens. Zo kennen we de kogelvis, of in het Japans ‘fugu’. Meer dan 45 jaar bereidt Japanse chef Sasaki de kogelvis in zijn restaurant in Tokio. Benieuwd naar hoe hij dit doet? 

De kogelvis, in Japan bekend als ‘fugu’, draagt een dodelijk neurotoxine met zich mee. Dat betekent dat een kogelvis van gemiddelde grootte boordevol gif zit, van het bloed tot de lever en zelfs in de geslachtsorganen. Waarom serveren sommige chefs de vis dan toch als gerecht?

Chefs zoals Yutaka Sasaki strijden al jaren tegen de slechte reputatie van de vis. Zoals hij zelf beweert: “Wanneer de vis klaargemaakt is door een professionele en goed getrainde chef, dan is het even veilig als een hamburger”. Sasaki bereidt de delicatesse al meer dan 45 jaar en beweert dat hij nog niemand heeft gezien die er ziek van is geworden.

Video: Proef het gif van de kogelvis

BEKIJK DE VOLLEDIGE VIDEO HIER

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More