Japans noedelgerecht van 7 kilo verorberen levert je 400 euro op

Oké, je bent er in geslaagd een pizza , hamburger en sandwich van formaat op te peuzelen. Heb je nu nood aan een nieuwe uitdaging, maar deze keer wat Oosters georiënteerd?

Boek dan even een ticketje richting Japan en rep je naar het restaurant Umakara Ramen Hyouri. Zij zijn namelijk gespecialiseerd in ramen. Geen ramen om door te kijken, maar wel een oosters noedelgerecht. Erg belangrijk is de broth, oftwel de bouillon. Meestal bestaat de broth uit een basis van dashi  – een bouillon van kombu en tonijn – waaraan varkensvlees en/of kippenvlees worden toegevoegd.

Het restaurant heeft ook al een tijdje een (vr)eetuitdaging op het menu staan. Een reuzekom gevuld met vier verschillende ramen gerechten tegelijkertijd. Alleen al aan de drie kilo sojascheuten in de kom ben je even zoet. De gefrituurde kip en noodles zijn de echte uitdagingen.

De regels zijn vrij eenvoudig. 25 euro om te mogen deelnemen. Je maaltijd terug uitkotsen kost je niet enkel de diskwalificatie maar ook nog eens 80 euro. Je tafel verlaten tijdens het eten is absoluut verboden. Slaag je erin alle ingrediënten binnen te houden plus de soep op te drinken binnen het half uur, word je beloond met 250 euro. Slaag je erin het te doen onder de 20 minuten, krijg je 400 euro.

In drie jaar tijd zijn er slechts negen klanten in geslaagd de kom volledig te ledigen. 

Dat je over een aardige pens moet beschikken om je slaagkansen te verhogen is een mythe. Want kijk maar eens wat deze graatmagere juffrouw hier beneden presteert.

Gekke jongens, die Japanners!

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More