Jan Jambon ( N-VA) trapt wetenschappers in het kruis

Vlaams minister-president Jambon pleit voor afbouwen telewerk.

In ‘De Ochtend’ op Radio 1 gooide Jan Jambon een bom in het wetenschappelijke kamp. Terwijl de experten aan het offensief zijn begonnen om de derde golf nog eens een keer verkocht te krijgen, vervaarlijke voorspellingen doen, aandringen om het telewerk nog meer te verplichten en de terrassen niet te heropenen, komt onze Vlaams minister-president met de omgekeerde boodschap. De kleine versoepelingen die gepland zijn op 1 april komen niet in het gedrang volgens Jambon. Hij noemt het heropenen van de terrassen in de paasvakantie ‘een goed idee’ en pleit ervoor om het telewerk wat af te bouwen en terugkeermomenten in bedrijven te organiseren.

“We hebben de samenscholing (op afstand) met  tien mensen buiten toegelaten”, aldus Jambon. “Als het goed weer gaat worden, dan kruipen de mensen bij elkaar. Gaan we daar telkens de politie op afsturen? Je kan beter de samenscholing spreiden. Terrassen met vier aan tafel, goed georganiseerd, met ontsmetting, en afstand: dat zou beter zijn. Mensen gaan toch buitenkomen.” 

Menig wetenschapper zal zich wellicht verslikt hebben in zijn/haar koffiekoek. We kunnen de reacties van Vlieghe en Van Ranst nu al uitschrijven. N-VA zal hiermee ongetwijfeld bijgezet worden in het rariteitenkabinet van rechtse schlemielen. Het is zonder meer een merkwaardig statement van Jan Jambon, die tijdens de pandemie nooit verder kwam dan zijn eigen schaduw.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More