Jan Jambon blundert alweer met met zijn cateraar-feestjes

“Het was niet zijn standpunt, hij communi­ceer­de gewoon.”

De coronacrisis was niet meteen le moment de gloire van Jan Jambon (N-VA). Sterke Jan liep de hele tijd achter de feiten en was nooit de klauwende leeuw die hij als Vlaams minister-president hoorde te zijn. Er moet dus een en ander opgeblonken worden, en met het eind van de crisis in zicht zoekt hij – zoals vele politici – naar populaire maatregelen om te scoren. Wouter Beke (CD&V) bijvoorbeeld – die zowaar nog meer blunderde tijdens corona – kroont zich op 11 juli wellicht tot nationale held omdat tegen die tijd iedereen gevaccineerd zou moeten zijn. ‘Zou moeten’, afwachten nog.

Zelfs de cateraars staan niet te springen voor het plan. Moeten zij voor agent gaan spelen? Gaan zij het feestje regelen en bepalen wie er waar met wie mag dansen? Zijn zij verantwoordelijk wanneer het misgaat? Het corona-probleem zit ‘em waarschijnlijk niet in het opscheppen van het eten.

Scoren deed Jan dus niet met deze mededeling. Integendeel. En daarom komt zijn kabinet met een uitleg die het alleen nog maar erger maakt: “Het was niet zijn standpunt, hij communi­ceer­de gewoon wat er in de notulen van het Overlegco­mité staat.” Dat klopt inderdaad wel, maar had hij dan niet beter zijn mond gehouden?

Gelukkig is er de koningin van de MB’s, minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Vanuit haar kamp mochten we vernemen dat er nog gesleuteld wordt aan het MB waarin de feestjes staan beschreven. Maar, als het er eenmaal is, zullen alle misverstanden uit de weg zijn geruimd.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More