James Cooke is géén huisdier met een beperking (maar een toffe peer)

Het is niet makkelijk voor mensen om een duidelijk beeld te krijgen van televisiefiguren. Een bekende Vlaming (bv) kan sympathiek lijken, maar in het echt tegenvallen of omgekeerd. 

Je ziet een presentator of een zanger, maar ondertussen spelen ze met hun fluit (niet het muziekinstrument) en zetten ze die prentjes online. Hoe zijn die mensen in het echt? Het is een raadsel voor de meeste kijkers.

Een voorbeeldje. Ik heb de laatste twintig jaar een aantal zangers ontmoet, overigens ook die zanger waarover het hierboven gaat. Hoe zit dat? Ik word uitgenodigd voor een gesprekje over een of ander onderwerp (al merk ik uit ervaring wel dat dit zelden over sport gaat of over de coronacrisis) en die uitzending wordt dan doorgaans opgeluisterd en opgefleurd met een streepje muziek.

Wat die zangers betreft: de meesten vielen goed mee. Er was er wel een bij die het niet zo leuk vond dat ze in zijn vuilnisbak hadden zitten snuffelen en een andere zanger vond dan weer dat de boekskes wel erg veel details over zijn privéleven hadden gepubliceerd. Ik houd zelfs een zeer goede herinnering over aan een Vlaamse zanger die niet houdt van grasmaaiers. (Of hij hetzelfde over mij kan zeggen, is minder zeker.)

Van die zanger naar James Cooke is een grote stap, maar laten we die toch maar zetten. Ik had James tot een klein jaar geleden nooit ontmoet en kende hem enkel vanop het scherm en vooral van die onflatterende en laagbijdegrondse beschrijvingen van die derderangs komiek. Welnu: die beschrijvingen zijn onterecht. Cooke is een eersterangs professional die innemend en luisterbereid is. Kortom: Cooke is een toffe peer en wie het hier niet mee eens is, kan een muilpeer krijgen. 


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More